Kiállítás a kecskeméti Kodály Művészeti Fesztiválon

2017. július 16-18. között rendezi meg Kecskemét megyei jogú város a Kodály évforduló egyik legrangosabb eseményét, a Kodály Művészeti Fesztivált. A közel két hetes művészeti eseménysorozat rangos koncerteknek, zenei kurzusoknak ad otthont. A fesztivál honlapja ITT, Facebook oldala ITT.

A zenei rendezvények méltó „társaként” jelenik meg a fesztivál programban a Domján József fametszeteiből rendezett tárlat. A művész formanyelve, használt szimbólumai, a népművészeti motívumok újragondolt megjelenítése kiváló képzőművészeti párhuzamot jelent Kodály zenei munkásságával.

A kiállítást a kecskeméti Hírös Agóra és a Sárospataki Képtár valósította meg a közművelődési intézmény központi épületében. A június 17-én, hétfőn 18 órától tartott megnyitó ünnepségen dr. Tarján Gábor néprajzkutató, a Magyar Képzőművészeti Egyetem tanára tartott szakmai előadást Domján művészetéről. A rendezvényen közreműködött dr. Michael Domjan, Domján József Amerikában élő fia. Ő egyébként az University of Texas at Austin TX professzora, pszichológus és kiváló zenész. Michael Domjan kutatóként a művészetek pszichológiai hatásával foglalkozik és a zenei közreműködésen túl rövid előadásban érzékeltette Domján József művészetének hatását a személyiségre.

 

  • 2017. 07. 20.